קטגורית פירות יבשים :

חמוציות במשרה תפוחים (ללא סוכר) :

חמוצית היא שיח, קרוב משפחה לאוכמנית, הצומח בטבע באזורים הקרירים בחצי הכדור הצפוני.
צבע הפרי לבן עד להבשלה, אז הוא הופך אדום.
חמוציות נאכלו על ידי תושבי ארצות הצפון ועדיין נחשבות לפרי בר פופולרי בסקנדינביה ורוסיה. הילידים באמריקה הצפונית אכלו את החמוציות, וייתכן שהם שהכירו אותן למתיישבים האנגלים במסצ'וסטס בראשית המאה ה17, שהפכו אותם לאחד המרכיבים בסעודת חג ההודיה.
חמוציות מיובשות נאכלות בדרך כלל כלפתן פירות או רוטב חמוציות. הן משמשות גם באפיית מאפינס ועוגיות, ולחם.
לחמוציות סגולות רפואיות רבות: הן מונעות נזק במוח ובעור, תורמות לירידה בכולסטרול, מסייעות למניעת דלקות בדרכי השתן, מעכבות שגשוג של תאים סרטניים, מפחיתות סיכון לכיבים ויעילות במניעת דלקות חניכיים.