קטגורית מתוקים :

חלבה וניל שמית- 5 ק"ג :

המילה חלבה הגיעה לעברית וללשונות רבות אחרות מן הערבית, ופירושה "ממתק". ואכן החלבה היא ממתק שבבסיסה טחינה גולמית, סירופ גלוקוז וסוכר.
 יש סוגים רבים של חלבה. בישראל פופולרית החלבה המבוססת על שמן מטחינת שומשום גולמית. לחלבה מספר מקורות, החל מפקיסטן ומאיראן ועד בלארוס ואוקראינה. בטורקיה היא נחשבת למאכל לאומי.
בזרעי השומשום יש כמות גדולה של נוגדי חמצון. ‏‏תכונה זו בחלבה (וטחינה) תורמת לניטרול רעלנים שונים המצויים בגופנו. כ–85% מחומצות השומן בשמן השומשום הן לא רוויות. עם זאת, חשוב לציין כי חלבה היא מאכל עתיר קלוריות: ב-100 גרם חלבה יש כ-560 קלוריות.
בתחום המגדנאות משתמשים בממרח חלבה ובחלבה קצוצה לשם הכנת מוס חלבה.
משתמשים ב"שערות חלבה" לעיטור קינוחים מסורתיים במטבח המזרחי.

חלבה שאמית – משמעות השם 'שאמית' נגזרת מהממלכה הירדנית ההשאמית.  זוהי חלבה איכותית ביותר עם טעמים מובחנים של שומשום ודבש.