קטגורית מתוקים :

בקלאווה במשקל :

בקלאווה הוא מאפה פופולרי מתוק שמקורו במטבחים היווני, הבלקני, הרומני, הערבי, הארמני והטורקי. המאפה עתיר בסוכר ודבש, מה שגורם לטעמו להיות עשיר במיוחד.
בקלווה היא קינוח רב שכבות, אשר עשוי עלים דקיקים של בצק פילו, ששומנו והונחו בשכבות בתבנית אפייה מלבנית, או שגולגלו לצורת צינור. אגוזים או פיסטוקים טחונים היטב מונחים בין שכבות הבצק, האגוזים והבצק נאפים ומושרים בתמיסה של סוכר ואו מיץ לימון או דבש ותבלינים עם מי ורדים.
במטבח הטורקי והיווני מקובל לחתוך את הבקלווה למשולשים, מרובעים או מעוינים ולהגיש. כמו כן, במטבח הטורקי מקובל לרדד את הבצק ולחתוך אותו לעיגולים. בקלווה מגולגלת שנחתכה בצורת גלילים המושרים בסירופ קרויה במטבח הטורקי בשם "סאראיליאה" (סאראי הוא ארמון הסולטאן).
כמו בכל מאכל, יש שילובים מקומיים במתכון. הנפוצים ביותר הם מתכונים עם סירופ, עם או בלי הדבש.