עלי דפנה :

עָ‏ר אציל הוא צמח ממוצא ים-תיכוני הגדל כעץ או כשיח. עליו המיובשים משמשים כתבלין ונקראים עלי דפנה.
מקור השם הוא מיוונית. זר עלי דפנה מסמל מן העת העתיקה ועד היום ניצחון ותהילה. בימי הביניים שימשו עלי הדפנה כתרופה נגד דבר. בנוסף האמינו שעלי הדפנה שומרים על האדם מפני כשפים ושריפות. ברפואה המשלימה מיוחסות לעלי הדפנה תכונות חיוביות רבות: טיפול בכאבי אזניים, הרחקת טפילי מעיים, ועוד.
עלי הדפנה משמשים לתיבול מאכלי בשר, דגים, מרקים ירקות וחמוצים ולרוב לא נאכלים. העלים משמשים לתיבול חומץ וגם לעטיפת תאנים בתהליך ייבושן. במטבח הצרפתי משמשים עלי דפנה קצוצים כרכיב בתערובת התבלינים הרב דה פרובאנס.
במטבח המסורתי משמשים עלי הדפנה המיובשים להרחקת חרקים מהקמח.
טיפ: רצוי להוציא את עלי הדפנה מתבשיל לפני האכילה, מכיוון שהם עלולים לגרום לחתכים בפה.