סטיוויה :

הצמח הגיע מפרגוואי שם הוא מכונה "צמח הסוכר" או "הצמח המתוק של פרגוואי" – והוא משמש להמתקה. הצמח שימש מאות שנים את ילידי דרום אמריקה כממתיק טבעי וכדי להסוות טעם מר של צמחים אחרים.
צמח הסטיוויה משמש כתחליף לסוכר במשקאות קלים, גלידות, חליטות, סלטי פירות ועוד. את הסטיוויה ניתן להרגיש במגע מעל הלשון שם ישנו קולטן שקולט את הטעם המתוק שלה ומזהה אותה כמתוק.
בנוסף, הצמח הוא מרכיב חשוב במוצרי טיפוח עור.
הסטיוויה היא נטולת קלוריות, היא מתאימה לחולי סוכרת – למעשה הגליקוזידים לא נספגים במערכת העיכול בכלל, היא מורידה את רמות הסוכר בדם, מונעת הצטברות רובד חיידקים בשיניים, מקטינה את התיאבון בכך שמפחיתה את תחושת הרעב, מרגיעה כאבים בקיבה, מסייעת להורדת לחץ דם, מטפלת בפצעים כוויות וחתכים, מטפלת בפצעים ואפטות בפה ובפטריות ברגליים.
טיפ: מומלץ לחלוט כף סטיוויה עם כוס מים למשך 1/4 שעה לסנן ולהחזיק במקרר. הנוזל שמתקבל הוא ירוק ומתוק. להמתקה מוסיפים טיפות אחדות לכל דבר: חליטות, קפה, סלטי פירות, עוגות ומאכלי גבינות ועוד.