קורנית הוא סוג של צמחי תבלין, ומקורם בדרום אירופה, צפון אפריקה ואסיה. השם "קורנית" ניתן לצמח זה עקב תחושת הקרירות הנוצרת על הלשון בעת לעיסת עלי הצמח. הצמח ידוע גם בשם טימין.
הקורנית הייתה ידועה כבר בתקופת המשנה ושמשה למאכל ולתיבול.
טימין הוא מקור עשיר בברזל ומשתמשים בו רבות בבישול, בבשרים, במרקים ובפרט בבישול בשר כבש, עגבניות וביצים. למרות טעמו החזק הוא לרוב אינו מסתיר או מטשטש את טעמם של תבלינים ועשבי תיבול אחרים, ובזכות תכונה זו משמש מרכיב בתערובת התבלינים הרב דה פרובאנס.
ברפואה העממית משמש הטימין בעיקר לטיפול במגוון בעיות במערכת הנשימה ומקובל שם כי הפעילויות נוגדות חיידקים של הטימין מסייעות גם במניעת מחלות שמקורן במזון.