לימון פרסי הוא תבלין בעל ניחוח עז ומעניין, הנפוץ במטבח הפרסי.
הלימון הלבן נחשב איכותי יותר. מדובר בלימון קשה מאוד, יבש, שגרעיניו מרים מאוד.
יוצאי איראן מייבשים לימון או ליים, באופן טבעי עד להיעלמות הנוזלים ולהצטמקות הפרי, במטרה לשמר את הפרי ותמציותיו הארומטיות. באמצעות ניקוב הקליפה משחררים את ריכוז התמציות הארומטיות הלימוניות לתוך התבשיל.
ההבדל בינו לבין הלימון הפרסי השחור הינו בשיטת הייבוש. את הלבן מייבשים באוויר חם בחוץ ואת השחור בסירים על חום איטי כמו פחמים.
ניתן להוסיפו לתבשילי בשר וקדירה או לחלוט ממנו חליטה בטעם חמוץ מיוחד עם הרבה ויטמין C.