כמון שלם :

כמון היה בשימוש כבר בימי קדם והעדויות לתירבותו במצרים, בהודו
ובסין הן בנות למעלה מאלף שנים בתחילה גידלו כמון בפרס ובאזור הים תיכוני.
בתנ"ך נזכר הצמח כתבלין ללחם וגם כמנחת מעשר לכוהנים.
במצרים העתיקה ובאימפריה הרומאית הוא היה פופולרי
הן כמקור לתיבול מיני מאכלים והן כצמח מרפא לטיפול במחלות לב. במצרים השתמשו בו גם כמרכיב בחניטת המומיות וביוון ורומא נהגו להחזיקו בקערת תיבול על שולחן הסעודה בדומה לפלפל השחור כיום.
הכמון הוא מרכיב בולט בפלאפל ובחומוס. בבולגריה ובטורקיה משתמשים בכמון לתיבול בשר לגריל, לתיבול פסטרמה וגם לתערובת בשר לנקניקים.
הכמון משמש כמרכיב בסיסי בתערובת התבלינים ההודית, הגאראם מסאלה
ובתערובת התבלינים התימנית, החוואיג'.
בהולנד ובפלנדריה, גבינת הכמון היא מעדן ידוע. גם תערובת התבלינים לצ'ילי קון קרנה מכילה כמות רבה של כמון.
הכמון מכיל כמות גדולה יחסית של ברזל. והוא בעל תכונות אנטי-בקטריאליות.