מקורו של הזנגביל (ובשמו הלועזי והאקזוטי - ג'ינג'ר), בג'ונגלים של דרום אסיה,
אך הוא נפוץ אלפי שנים בכל רחבי היבשת ומצא את דרכו גם לאירופה
עוד בתקופת יוון העתיקה.
טעמו העשיר והייחודי היקנה לו מקום מרכזי במטבחי כל העולם, והשימושים בו בבישול רבים ומגוונים. הוא רכיב הכרחי בתבשילי הקארי ובתערובת התבלינים (גראם מסאלה) ההודיים, משמש לתיבול מאפים, מרקים, בשר, דגים ועד מנות אחרונות.
לזנגביל סגולות רפואיות להקלה על כאבים וכתרופה בדוקה נגד בחילות ומומלץ לנשים הרות. משפר את זרימת הדם. ועשוי לסייע גם במניעת סרטן המעי הגס.