קורנפלור :

קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. עמילן זה משמש לבישול, אפיה, הסמכת בלילות ורטבים, להכנת פודינג, מלבי ודייסות ומככב באין סוף מתכונים במטבח הסיני.
קורנפלור אף עשוי לשמש כ"דבק" וכתחליף לביצה. משתמשים בו גם להענקת ברק לתבשיל על ידי הוספת כפית קורנפלור מומסת במים צוננים.
ניתן להשתמש בקורנפלור גם כתחליף לאבקת טלק לתינוקות .
עיסה דלילה במיוחד של קורנפלור במים יכולה לשמש כדיו סתרים שנגלית רק עם חשיפה לתמיסת יוד.
טיפ: להסמכת רטבים ומרקים מומלץ להמיס את הקורנפלור קודם במים צוננים,
בהם הוא מתמוסס היטב, שכן ערבוב במים חמים עשוי ליצור גושים רבים.