פירות הצמח כרוויה תרבותית, אשר צומח באירופה ובאסיה.
קימל הינו השם באידיש לתבלין, המשמש כתבלין נפוץ במטבחים אירופיים (בעיקר מרכז אירופה וצפונה). לחם קימל היה נמכר בעבר בישראל באופן נרחב. הקימל משמש גם לתיבול תבשילי בשר כגון גולאש, להכנת כרוב כבוש וכמרכיב במשקאות חריפים כגון אקואביט.
שמן המופק מזרעי הכרוויה משמש גם כתמצית ריח בייצור תמרוקים.
הצמח נזכר כבר במקורותינו כמקור לתיבלון מיני מאכלים וכצמח מרפא לטיפול במחלות לב.
היוונים הקדמוניים ציינו כי מים שבהם מושרים זרעי הכרוויה מסייעים בחיטוי פצעים, מניעת מחלות מדבקות וחיזוק הלב.