פפריקה או בשמה העברי פלפלת, היא תבלין בצבע אדום המופק על ידי טחינה של פלפל צ'ילי לאבקה.
בשפה ההונגרית המילה "פפריקה" מציינת כל פלפל שהוא.
צמח הפלפלת הוא למעשה זן מתורבת של צמח פלפל צ'ילי שמקורו בדרום אמריקה והוא נפוץ בבישול האינדיאני והדרום אמריקאי ואומץ גם במטבח הצפון האמריקאי. הזן המתורבת אומץ באהבה במטבח ההונגרי והוא מחומרי היסוד בבישול זה.קבוצת הפלפלים האדומים והפפריקה בפרט מכילה כמות גדולה של ויטמין C ובטא-קרוטן אשר הגוף הופך לוויטמין A. פפריקה מתוקה - הפלפלים נטחנים ללא הגרעינים והעורקים.