פלפל שחור גרוס :

מקורו של צמח הפלפל הוא בדרום הודו, סרילנקה ומאלזיה. את גרגרי הפלפל השחורים קוטפים כשהם ירוקים ומעבירים אותם תהליך של תסיסה וייבוש בשמש.
הפלפל השחור מעולה לתיבול כל סוגי הבשרים, עופות, דגים, מרקים ועוד. פלפל שחור מעשיר את הטעם של מאכלים כבושים, אורז הודי, קינוחים כמו אגסים מבושלים וגם וסיידר חם, יין חם מתובל ותערובת צ'אי ביתית.

טיפ
: רצוי להוסיף פלפל שחור בתום הבישול, כי הוא מאבד מטעמו, מהארומה וגם מהערך התזונתי אם מבשלים אותו יותר מדי זמן. הקפאת התבלין הופכת אותו לחריף יותר.
פלפל שחור מונע סיבוכי סוכרת, הוא אנטיאוקסידנט רב עוצמה ועוזר כנגד סרטן המעי הגס. הוא עוזר להפיק תועלת מתוספי מזון שנלקחים ומגביר את השפעתם.