את הקרדיט לגילוי הלפלפל האנגלי נותנים לקולומבוס, שמצא אותו באיזור ג'מייקה ולקח את הגרגרים איתו בחזרה לאירופה.
באנגלית הוא נקרא Allspice - "כל התבלינים" - ובערבית "בהר" כאשר תערובת תבלינים היא "בהראת".
עם השנים, גילו הדייגים הרוסים והסקנדינבים שלפלפל אנגלי יש תכונות של "חומר משמר" טבעי, וערכו משטחים שלמים שלו בספינות הדייג כדי להניח עליהם את הדגים. הם כל כך התרגלו לשילוב הטעמים של דגים ופלפל אנגלי, שהתחילו להוסיפו לדגים כבושים שם הוא נמצא עד עצם היום הזה.
אך פלפל אנגלי הוא לא רק טעים; כפית טחונה מכילה רק כ-5 קלוריות, והוא עשיר במיוחד בסידן, מגנון, אשלגן, אבץ, ויטמין A, ניאצין (ויטמין B3) ואפילו ויטמין C. הוא מרגיע את הקיבה במיוחד במקרה של גזים, מסייע לעיכול וכמו ציפורן, יכול להועיל לכאבי שיניים וחניכיים באופן זמני.
בפלפל אנגלי אפשר להשתמש במגוון מאכלים: שלם בחמוצים, רטבים ומרינדות וטחון עם מאכלי בשר, קארי ואפילו עוגות וקינוחים.