לסודה לשתיה שימושים רפואיים וקוסמטיים כגון נטרול ריחות רעים והקלה על צרבת על ידי ניטרול חומצות הקיבה במערכת העיכול (ומכאן שמה העממי "סודה לשתייה").
שימוש בסודה לשתייה כחומר ניקוי מקטין את החשיפה לכימיקלים. ניתן לעשות כביסה ביד או במכונה עם סודה לשתייה במקום אבקות כביסה למיניהן תמיסה חמה של סודה לשתייה במים תנקה ציפוי שחור מכסף (כשכלי הכסף במגע עם רדיד אלומיניום) ויעילה לניקוי כתמי יין, מיץ וקפה.
סודה לשתייה משמשת באפייה בתור חומר מתפיח והיא מתחילה לעבוד מיד במגע עם מים ולכן כאשר משתמשים בסודה לשתייה מוסיפים אותה לבצק סמוך ככל הניתן לזמן האפייה.
כתוספת לרוטב עגבניות לנטרול החומציות של מיץ העגבניות, או לעוגת דבש לנטרול חומציותו של הדבש, לריכוך בשר.
השריית קטניות יבשות כמו שעועית וחומוס בתמיסת סודה לשתייה מקצרת את פרק הזמן הנדרש לריכוכן, ומפחיתה את נטייתם לגרום נפיחות.