אגוז המוסקט הוא פרי עץ טרופי שמוצאו מאינדונזיה. האגוז נמכר כשהוא שלם
(לגירור ביתי), או כאגוז מוסקט טחון.
טעמו דומיננטי בבישול, ניתן לתבל בו רטבים, פסטות על בסיס שמנת, פירה ומרקים. משתלב נהדר בכרובית, פטריות, דלעת, בצל, תרד, תפוחי אדמה ועוד.
בנוסף, אגוז מוסקט מעשיר את טעמן של עוגות ועוגיות רבות, כגון: עוגת גזר, עוגת תפוחי עץ, עוגת דלעת, עוגת בננות ועוגיות תבלינים מסוגים שונים.
בספרי רפואת הרמב"ם מוזכר המוסקט כמחזק כח הגברא בערבוב זנגביל ודבש .